Β’ Κύκλος – Τμήμα φωτογραφίας ακαδημαϊκού έτους 2025-2026 στα Global arts Studios

Creative Vision: Από τη Θεωρία στην Καλλιτεχνική Ταυτότητα 

Ενηλίκων / Εφήβων (από 15 ετών και άνω)

Το τμήμα φωτογραφίας θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο. Δια ζώσης και διαδικτυακά μέσω zoom.

  • Θεωρητικά μαθήματα: Διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ και δια ζώσης (7 συναντήσεις: κάθε Σάββατο 16:00 – 18:00).
  • Εργαστήρια: Μόνο δια ζώσης στην σχολή (3 συναντήσεις Σάββατο 16:00 – 19:00).

Κύκλος 10 συναντήσεων (σύνολο ωρών 23)

* Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

* Έκθεση φωτογραφίας και απονομή πιστοποιητικών.

* Αυτόματη εγγραφή στην Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου (εφόσον το επιθυμεί ο σπουδαστής).

Έναρξη: Φεβρουάριος 2026

Κόστος: 250€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΌΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ONLINE ΦΟΡΜΑ δεν είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων εκείνη την στιγμή. Επικοινωνήστε με την γραμματεία έτσι για να ενημερωθείτε για την στιγμή καταβολής των διδάκτρων.

Δυνατότητα παρακολούθησης της βιντεοσκόπησης των θεωρητικών μαθημάτων με ΖΟΟΜ αν ο σπουδαστής δεν καταφέρει να παρακολουθήσει το μάθημα την προκαθορισμένη ώρα (με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμετεχόντων).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ στο 2741073509.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://globalarts.gr/classes/photography#registration-form

Δηλώστε συμμετοχή στο Σεμινάριο Φωτογραφίας (Β΄ κύκλος) για το Ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Ο Β΄ κύκλος σεμιναρίων φωτογραφίας καλύπτει, βασικές τεχνικές και αισθητικές προσεγγίσεις της σύγχρονης τέχνης της φωτογραφίας δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση και βελτίωση της οπτικής αντίληψης των συμμετεχόντων, που μαθαίνουν μέσα από την δουλειά των Κορυφαίων Φωτογράφων που κατέγραψε η Ιστορία της Τέχνης, με σκοπό την δημιουργία της Καλλιτεχνικής Ταυτότητάς τους. Creative Vision.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 7 Online μαθήματα (2 ωρών το καθένα) και 3 Δια ζώσης εργαστήρια (3 ωρών το καθένα)

Γενικά θα αναπτυχθούν θέματα όπως: (η σειρά που ακολουθεί είναι ενδεικτική)

  1. Masters of Contemporary Photography: Μαθαίνοντας από τους Κορυφαίους (2 Ώρες – Zoom)

  2. Advanced Photographic Composition: Πέρα από τον Κανόνα των Τρίτων (2 Ώρες – Zoom)

  3. WORKSHOP: Urban Landscape Photography και Street Photography: Η αποφασιστική στιγμή και η αισθητική της πόλης (αστικό τοπίο και φωτογραφία δρόμου) (3 Ώρες – εργαστήριο)

  4. Trick Photography & Creative Techniques (2 Ώρες – Zoom)

  5. WORKSHOP: Color Theory in Photography – θεωρία χρώματος στην πράξη (3 Ώρες – εργαστήριο με μοντέλο)

    Θεωρία χρωμάτων: Συμπληρωματικά, αναλογικά και μονοχρωματικά σχήματα

    Χρήση Gels και RGB φωτισμού στο στούντιο για τη δημιουργία ατμόσφαιρας (Πώς το χρώμα επηρεάζει το συναίσθημα της εικόνας)

  6. Introduction to Conceptual Photography: Η Ιδέα πίσω από την Εικόνα (2 Ώρες – Zoom)

  7. Creating a Photographic Moodboard: Η Τέχνη της Προετοιμασίας (2 Ώρες – Zoom)

    Δημιουργία ενός επαγγελματικού Moodboard που θα καθοδηγήσει το επόμενο Workshop.

  8. WORKSHOP: Conceptual Fashion & Portrait Photography (3 Ώρες – εργαστήριο εφαρμογής του Moodboard)

  9. Διαμορφώνοντας Προσωπικό Φωτογραφικό Ύφος (Personal Style) (2 Ώρες – Zoom)

  10. Portfolio Review & Critique (2 Ώρες – Zoom)

    Παρουσίαση των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στα Workshops και στις ασκήσεις.

  • Εβδομαδιαίες Φωτογραφικές αποστολές. ‘Ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία του σεμιναρίου και την εμπέδωση της γνώσης είναι εξάσκηση με το αντικείμενο σε σύντομο χρόνο. Έτσι ανατίθενται φωτογραφικές αποστολές. Οι σπουδαστές την ώρα που καθορίζει ο δάσκαλος μέσα στο μάθημα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν την δουλειά τους από αυτές και να ακούσουν τα σχόλια.

Instructor

Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α/Β.Α
Φωτογράφος

Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Photography, Video and Digital Imaging στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Design του πανεπιστημίου του Middlesex.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τη θεωρία και την κριτική στη φωτογραφία. Είναι καθηγητής φωτογραφίας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Global Arts Studios, στην Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου και στο Ι.Ε.Κ. Δέλτα. Έχει διατελέσει Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας και έχει επιμεληθεί πλήθος εκθέσεων σημαντικών φωτογράφων στην Ελλάδα.

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *